Digitravel

European Camping Group
Stacks Image 446
Stacks Image 409
Stacks Image 449
Met meer dan 23.000 accommodaties op 300 bestemmingen is de European Camping Group, bekend van onder andere de merken Eurocamp en Roan, de marktleider in campingvakanties in Europa.
Daarnaast heeft de groep ruim 30 campings in eigen beheer onder het label Marvilla Parks.
Stacks Image 471
Stacks Image 483
Stacks Image 475
Campingvision vakanties online
Marvilla Parks topcampings in Europa
Vacanceselect campingvakanties
Go4Camp.be

Reserveren bij
Roan

Vacances Palmiers Ocean France

Reserveren bij
Homair

Al Fresco georganiseerde campingvakanties

Reserveren bij
Eurocamp

Stacks Image 685

EUROPEAN CAMPING GROUP NEEMT NU OOK VACANSOLEIL OVER

European Camping Group breidt haar vakantieverhuuraanbod uit naar meer dan 45.000 accommodaties met de overname van Vacansoleil's activa

Aix-en-Provence, 09/01/2023]

European Camping Group (ECG), in Nederland en België bekend van ondermeer de merken Roan Camping Holidays en Eurocamp, kondigt de strategische overname aan van de activa van de Nederlands-Belgische touroperator Vacansoleil, waarmee het zijn portfolio in de Europese outdoor hospitality sector aanzienlijk uitbreidt.
Deze overname omvat meer dan 900 stacaravans en 200 safaritenten, waardoor het aanbod van ECG wordt versterkt tot 45.000 accommodaties, voornamelijk stacaravans maar ook chalets en ingerichte tenten, verspreid over meer dan 430 campings in heel Europa..

Context
Terwijl Vacansoleil afgelopen najaar zijn activiteiten stopzette, stapte ECG in om deze waardevolle bezittingen, voorheen verspreid over meer dan 100 campings, over te nemen.
Deze strategische beslissing verrijkt niet alleen het bestaande portfolio van ECG, maar introduceert ook vier nieuwe campings en een nieuw land Slovenië, wat een aanzienlijke uitbreiding van de Europese kampeermarkt betekent.

Goed nieuws voor campingeigenaren
Deze overname brengt een aanzienlijke verlichting voor de eigenaren van de partnercampings van Vacansoleil, het veiligstellen van het stacaravanpark op de campings, de kwaliteit van de klantervaring en de aanwezigheid van de sites gedurende het hele seizoen. De interventie van ECG toont haar betrokkenheid bij de kampeergemeenschap en haar industrie als geheel

Snelle en strategische expansie
Deze overname maakt deel uit van de snelle en strategische expansie van ECG, die eerder dit jaar werd benadrukt met de overname van Vacanceselect.
Gesteund door PAI, een in Parijs gevestigd private-equityfonds, blijft ECG aanzienlijke vooruitgang boeken in de markt.

Verbeterde distributie
De nieuw verworven accommodaties zullen binnenkort te huur zijn in het uitgebreide distributienetwerk van ECG, dat haar internationale klantenbestand bedient.
Aangezien 45% van de klanten uit het buitenland komt, is de distributiestrategie van ECG afgestemd op de behoeften van een divers en wereldwijd klantenbestand.
In België en Nederland zullen deze accommodaties op de markt worden gebracht door het belangrijkste merken van de groep Roan Camping Holidays, Eurocamp en Vacanceselect.

Stijn Depraetere, Group Vice President Development and Contracting: "ECG heeft met succes overeenkomsten gesloten met het merendeel van de locaties waar Vacansoleil actief was, waardoor ons portfolio van retailmerken, waaronder Eurocamp, Homair en Roan, deze gewilde bestemmingen in de markt zal blijven aanbieden."
"Dit betekent dat onze gasten toegang hebben tot een enorme keuze aan vakantiebestemmingen voor stacaravans, allemaal onder merken die bekend staan om hun sterke reputatie, uitzonderlijke serviceniveaus en de consumentenbescherming die gasten verwachten, in lijn met het erfgoed van Vacansoleil.
"
Vacanceselect campingvakanties

VACANCESELECT overgenomen door investieringsfonds PAI PARTNERS en EUROPEAN CAMPING GROUP

De European Camping Group (ECG), ondersteund door investeringsmaatschappij PAI Partners heeft aangekondigd dat ze het bedrijf Vacanceselect willen overnemen.
De partijen hebben een overeenkomst bereikt, maar moeten nog wel een traject doorlopen van personeelsconsultaties en beoordeling door de mededingingsautoriteiten.


Bohemian Lodge Vacanceselect
Vacanceselect, met hoofdkantoor in het Franse Montpellier, is aanwezig op meer dan 270 campings, gelegen op vooral Zuid-Europese vakantiebestemmingen zoals Frankrijk, Italië, Spanje en Kroatië. Het bedrijf exploiteert 22.000 stacaravans onder de merknamen Tohapi en Vacanceselect.
Vacanceselect heeft een sterke positie op de Europese markt voor camping buitenaccommodaties op campings, inclusief verhuuractiviteiten, verkoop van stacaravans en online digitale distributie.

Groeiambities European Camping Group
Sinds de overname van ECG (bekend van zijn merken Homair Vacances, Eurocamp, Roan en Marvilla) in september 2021 heeft PAI Partners nauw samengewerkt met het managementteam om de expansie van het bedrijf te versnellen door zowel organische groei als fusies en overnames.
Met meer dan 23.000 accommodaties op 400 bestemmingen is de European Camping Group, bekend van onder andere de merken Eurocamp en Roan, de marktleider in campingvakanties in Europa. Daarnaast heeft de groep ruim 65 campings in eigen beheer onder het label Marvilla Parks.

Bertrand Monier, Partner bij PAI, is verheugd over de overname: “De combinatie creëert de nummer 3 speler in Europa en de nummer 1 in Frankrijk, met ongeveer 10% marktaandeel, waardoor er ruimte is voor verdere consolidatie en uitbreiding.
Door voordelige vakanties aan te bieden, heeft de sector heeft zijn veerkracht bewezen bij neergang van de economie en zal naar verwachting goed worden beschermd tegen de huidige volatiele macro-omgeving.”


Shearman & Sterling advises PAI Partners and European Camping Group on the acquisition of Vacanceselect by European Camping Group from Permira.

PAI Partners is a pre-eminent private equity firm, investing in market-leading companies across the globe. PAI manages more than €25.2 billion of dedicated buyout funds. Since 1994, PAI has completed 90 investments in 11 countries, representing over €70 billion in transaction value. PAI has built an outstanding track record through partnering with ambitious management teams. Its unique perspective, unrivalled sector experience and long-term vision enable companies to pursue their full potential – and push beyond.
European Camping Group, a European leader in outdoor accommodation backed by PAI Partners, today announces that it has reached an agreement to acquire Vacanceselect (“the Company”), a leading campsite and mobile-home operator, from funds advised by Permira and minority shareholders including The Ganivenq Family and Batipart.
Headquartered in Montpellier, France, Vacanceselect is present in over 270 campsites, located across attractive holiday-making European destinations such as France, Italy, Spain and Croatia.
The Company operates 22,000 mobile-homes under the Tohapi and Vacanceselect brands. Vacanceselect has a strong presence throughout the camping and outdoor accommodation value chain, including rental activities, mobile home sales and online digital distribution.
The transaction, is subject to customary closing conditions, including an employee consultation process and antitrust approvals.

The Team

JEREMY SCEMAMA
MATTHIEU LAMPEL
LAURENT ASQUIN
MARION BRUÈRE
FADOUA NOUNNOUHI
Advertertentie Roan Luxury Camping Holidays

De meest luxe lounge accommodaties!

Bij Roan vind je een ruim aanbod aan verschillende accommodatie types.
De meest gekozen accommodaties onder onze gasten hebben het kenmerk ''lounge''.
Deze type accommodaties zijn uitgerust met (overdekte) veranda en een luxe loungebank! Ideaal voor een heerlijke zomeravond met het hele gezin!
Supreme Lounge 
De Supreme Lounge biedt een ruime veranda met loungebank, opgemaakte bedden, een hangstoel, een XL grillplaat en gasbarbecue. Gasten kunnen genieten van een TV met Nederlandse zenders en er is een vaatwasser beschikbaar. Douchehanddoeken en eindschoonmaak zijn inbegrepen.
Roan Supreme Lounge
Supreme Plus Lounge 
Ons nieuwe paradepaardje! Een luxere stacaravan is er op de huidige markt niet te vinden! De Supreme Plus Lounge is geschikt voor maximaal 8 personen en heeft 3 slaapkamers en 2 badkamers. Wist je dat deze accommodatie inclusief bedlinnen, douchehanddoeken én eindschoonmaak is?
Roan Supreme Plus Lounge
Premium Lounge 
Stacaravan de Premium Lounge heeft een grote loungeveranda en is een heerlijke plek om te ontspannen! Je kunt in de schaduw onder de overkapping eten. Er staat zelfs een luxe elektrische grillplaat/ gas- of houtskoolbarbecue voor je klaar! Geen zorgen over de afwas, want deze stacaravans hebben een vaatwasser!
Roan Primium Lounge
Premiium Plus Lounge 
Aan de voorzijde van deze stacaravan is een grote schuifdeur en loop je vanuit de keuken en woonkamer heel gemakkelijk de ruime veranda op. De veranda is uitgerust met een mooie loungebank met grote comfortabele kussens, een bijzettafeltje en een heerlijk grote, luxe zwevende parasol, schaduwdoek of volledige overkapping.
Roan Premium Plus Lounge
Eurocamp,Roan,Campingvision,Vacanceselect,Marvilla,Tohapi,Homair
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver